Categorieën

  • Import
  • Wijn & Thee
  • Delicatessen
  • Kesbeke
  • Alkena Zijden onderkleding
  • Alkena Zijden Baby- & Kinderkleding
  • Pantykousen van Kunert & Hudson
  • Ihr
  • Hygiëne en schoonmaak

Wijn & Thee / Pure Darjeeling van Pelikaan 250 gr.

Pure Darjeeling van Pelikaan 250 gr.

Pure losse Darjeeling thee van de hoogste kwaliteit, ook te bestellen in First Flush!

€ 10,85
Prijs per 

 

Aantal: 
Bestellen

Darjeeling thee van De Pelikaan

Inhoud: Pure darjeeling theeblaadjes, tweede pluk.
Gewicht: 250 gr.

Een thee van een uitzonderlijke goede kwaliteit, waardoor u maar heel weinig thee nodig heeft om een heerlijke pot thee te zetten.

Bewaartip: Thee is gevoelig voor vocht en geuroverdracht en kan dus het best bewaard worden in een goed af te sluiten blik.

Achtergrond informatie:

Darjeeling thee is een unieke en bijzondere zwarte theesoort. De thee is vernoemd naar het gebied waar hij vandaan komt, de streek Darjeeling in de Indiase staat West-Bengalen. Een zorgvuldige kweek bezorgt de thee zijn karakteristieke aroma: fruitig, kruidig, en een klein beetje zurig wrang (door de natuurlijke aanwezigheid van tannine).

Het is thee van een zeer goede kwaliteit. Dit komt door het feit dat darjeeling thee hoog op de uitlopers van de Himalaya verbouwd wordt, wel op een hoogte van 1200 tot 2000 meter en de kenner weet: hoe hoger de theeplantage, hoe beter de kwaliteit van de thee.
Darjeeling thee is een relatief jonge theesoort; nog maar rond de 60 jaar oud. Het productie proces van darjeeling thee werd uitgevonden en ontwikkeld door Robert Fortune, een botanist uit Schotland.

Champagne onder de thee soorten.  Darjeeling thee heeft zich in een korte tijd ontwikkeld tot een champagne onder de theesoorten en is daardoor een van de duurdere theesoorten die in de winkel te vinden is. Om deze reden is er een boel namaak darjeeling thee in omloop.

De Pelikaan:
Landelijk, maar ook internationaal heeft koffie- en theehandel De Pelikaan vanaf 1920 grote bekendheid verworven, en dat is opmerkelijk aangezien De Pelikaan vrijwel nooit reclame heeft gemaakt via regionale of landelijke media. De bekendheid heeft dus te maken met de uitstekende kwaliteit van de producten. Er zijn meer dan 6.000 geregistreerde klanten, verspreid over het gehele land en in het buitenland.
 
Ook de winkel in Zutphen wordt bezocht door klanten uit het hele land en het mooie authentieke interieur is ondertussen een bezienswaardigheid geworden.
 
In 1991 verwierf de firma het predicaat 'hofleverancier' ter gelegenheid van het 175-jarig jubileum.