Categorieën

  • Import
  • Wijn & Thee
  • Delicatessen
  • Kesbeke
  • Alkena Zijden onderkleding
  • Alkena Zijden Baby- & Kinderkleding
  • Pantykousen van Kunert & Hudson
  • Ihr
  • Hygiëne en schoonmaak

Wijn & Thee / Pai Mu Tan 100 gr

Pai Mu Tan 100 gr

Delicate witte thee van jong, groot blad met veel tip. De thee heeft een subtiele zachte smaak en een frisse bloemige geur.

€ 5,40
Prijs per 

 

Velden met een * zijn verplichte velden
Aantal: 
Bestellen

Witte Thee, Pai Mu Tan 100 gr.

Inhoud: 100 gr.
Ingrediënten: Witte thee Pai Mu Tan
Leverancier: De Pelikaan

 

Pai Mu Tan

Delicate witte thee van jong, groot blad met veel tip. De thee heeft een subtiele zachte smaak en een frisse bloemige geur.

Deze ‘China White tea’ wordt gemaakt van de eerste jonge knoppen van de theeplant Camellia Sinensis. De blaadjes worden nauwelijks gerold en zeer licht geoxideerd. Het grote blad geeft een zeer licht aromatisch (iets zoet) aftreksel met goudgele kleur.

 

Gebruik van Witte thee Pai Mu Tan.
Dit is heel erg smaak afhankelijk. Een richtlijn is 5 gram op één liter water en dan ca 3 minuten laten trekken. Je kunt het zakje daarna nog een keer, of zelfs nog vaker, gebruiken om thee van te maken. Maar belangrijk is, dat je zelf gaat ervaren wat je goed bevalt, omdat meer of minder thee ook gedaan wordt en langer en korter laten trekken ook.

 

Je krijgt het beste resultaat als de temperatuur van het water dat je erop giet, ligt tussen de 70 en 80 graden. Bij goed gebruik krijg je een thee met een subtiele zachte smaak en een frisse bloemige geur. 

Tip: Je kunt tot 3 keer toe met hetzelfde zakje thee zetten.

 

Achtergrond informatie:
 

Witte thee is een zeer exclusieve thee die bestaat uit de eerste jonge knoppen van de theeplant Camellia sinensis. Ook groene en zwarte thee komen van dezelfde theeplant maar bestaan uit andere blaadjes en ondergaan een andere bewerking. 

De thee wordt sinds lange tijd voornamelijk  verbouwd in de Chinese provincies Fujian en Zhejiang. De laatste jaren wordt de thee ook verbouwd in India, Sri Lanka, Noord Thailand en Oost Nepal.

 

De benaming witte thee verwijst naar de witte haartjes van de knoppen van de theeplant. Na het plukken worden de knoppen en zeer jonge blaadjes gestoomd en op lage temperatuur gedroogd. Omdat de blaadjes niet worden gerold, vindt er slechts weinig fermentatie plaats en blijven de gezonde voedingsstoffen goed intact.

Door dit korte bewerkingsproces bevat witte thee veel antioxidanten die goed zijn voor de gezondheid. Witte thee bevat daarnaast slechts weinig theïne. Witte thee is daarom nog gezonder dan groene thee.


Witte thee wordt al duizenden jaren in China gedronken maar is pas sinds kort verkrijgbaar in Europa. Vroeger werd de thee vanwege haar exclusiviteit alleen in keizerlijke kringen gedronken.