Categorieën

  • Import
  • Wijn & Thee
  • Delicatessen
  • Kesbeke
  • Alkena Zijden onderkleding
  • Alkena Zijden Baby- & Kinderkleding
  • Pantykousen van Kunert & Hudson
  • Ihr
  • Hygiëne en schoonmaak

Kesbeke / 1.7 L, zonder zoetstof

1.7 L, zonder zoetstof
1.7 L, zonder zoetstof

De bekende verse augurken ingelegd op zoet zure azijn volgens oud familie recept.

€ 4,25
Prijs per 

 

Aantal: 
Bestellen

Augurken zoet-zure augurken, zonder zoetstof van Kesbeke.

Selectie: C
Inhoud:  1700 ml
Verpakt in glas

Houdbaarheid: Max. 3 jaar na Produktie
Opslaan in een vorstvrije omgeving.


Ingrediënten:
augurk, water, azijn, mosterdzaad, zout, natuurlijke aroma's (mosterd), suiker, kleurstof: riboflavine (vitamine B).


Voedingswaarde per 100 gram:
Energiewaarde Kcal / KJ:         37 kcal/ 154 KJ
Eiwitten:                                          1,2 g
Koolhydraten:                                   6,8 g
Waarvan Suikers:                              6,5 g
Vet onverzadigd:                               0,2 g
Vet verzadigd:                                   0,0 g
Voedingsvezel:                                  1,5 g
Natrium:                                           320 mg

Allergie informatie:            bevat Mosterdzaad
              
Geen van bovenstaande ingrediënten zijn genetisch gemanipuleerd en of afkomstig van genetisch gemanipuleerde producten.

Achtergrond informatie:
 
De augurk behoort tot de familie van de komkommerachtigen, de Cucurbitaceae, waartoe ook behoren de pompoen, meloen, courgette en (slang) komkommer.

De oorsprong van de ons bekende augurk en komkommer ligt waarschijnlijk in Noord India en is in wildvorm al zo'n 3000 jaar bekend. Door de Romeinen in onze streken bekend geworden, groeien hier nu rassen, aangepast aan de hier heersende klimatologische omstandigheden. De smaak is mild tot en beetje bitter al naar gelang het ras.

De augurken die wij met zorg selecteren en aan strenge kwaliteitseisen moeten voldoen, worden ingedeeld naar maat: de kleinste van 3 - 6 centimeter (cornichons genoemd) en dan oplopend tot wel  15 - 18 centimeter, worden door ons volgens het beproefde, traditionele Kesbeke-methode ingelegd. De oogstperiode is van ongeveer einde juni tot half september.
 
Kesbeke over Kesbeke: (
http://www.kesbeke.nl/)
 
Kesbeke is nog de enige inleggerij van echte Amsterdamse Tafelzuren. Sinds 1999 geleid door Oos, derde generatie Kesbeke. Zijn grootvader, Charles Kesbeke, de grondlegger van het bedrijf, begon in 1948 in een keldertje in hartje Amsterdam, aan het Waterlooplein. Hij was naar Amsterdam verhuisd nadat hij in Zeeland was gestopt met zijn bakkerij. In Amsterdam vond Charles nieuwe mogelijkheden. In tafelzuur, want Amsterdammers bleken daar een grote voorliefde voor te hebben. In dat keldertje werden de eerste augurken en uien gewassen, gepekeld en in glazen potten gepasteuriseerd. Dat pasteuriseren deed hij, bij gebrek aan beter, in vuilnisbakken die hij op de markt en in de omgeving 'gevonden' had. Hij verkocht het zuur vaak ook in de kroeg, hij hield van gezelligheid en een praatje. Charles was goed bevriend met de stokers van de jeneverfabriek in de buurt... en zuur past prima bij een borreltje.

Tafelzuur van Kesbeke werd langzaamaan bekend.
 
Mensen vonden het lekker.Toen Camiel, de zoon van Charles, de zaak overnam, werd de groei van het bedrijf een feit. Samen met zijn vrouw Olga (in 2011 overleden) heeft Camiel (in 2010 overleden) het bedrijf vele jaren geleid. In de jaren na de oorlog moesten veel zuurinleggerijen al dan niet noodgedwongen stoppen. Dat kwam mede omdat de prijs steeds meer onder druk kwam te staan. Camiel ging daar niet in mee, hij wilde kwaliteit blijven leveren. En dat is gelukt. Hij heeft de aanzet gegeven om het bedrijf uit te bouwen.

Camiel was een Amsterdammer in hart en nieren: hij hield van een geintje maar was ook altijd eerlijk en recht door zee. Hij was heer en meester in de zouterij. Camiel stond ook bekend als een sober mens. Hij had één pak en één das. Dat pak met die das droeg hij alleen als het echt nodig was.
 
Met het verdwijnen van de tuinderijen in de omgeving worden de augurken nu niet meer in Amsterdam geteeld. Ook het pellen van uien gebeurt niet meer, zoals voorheen, door mensen uit de buurt waar een paar zakken werden gebracht en opgehaald. Dat gebeurt nu in het buitenland, zoals veel bedrijven dat noodgedwongen doen. Maar het vakwerk, het inleggen in zuur, zal altijd in de fabriek in Amsterdam blijven gebeuren. Kesbeke b.v. is en blijft een écht ambachtelijk familiebedrijf.
 
De familietraditie zet door. Ook nu staat er weer een Kesbeke aan het roer. Oos, zoon van Camiel, hielp mee de munten en briefgeld te sorteren die zijn vader een dag eerder had opgehaald bij visboeren. En tijdens de zomervakantie moest hij werken in de fabriek. Oos is nu de 'directeur met hart', zoals hij wel wordt genoemd. Bij Oos staat de deur altijd open, voor iedereen. De medewerkers zijn wat hem betreft één grote familie. Zo was het bij Camiel ('Kes', zoals hij werd genoemd), zo is het op de dag van vandaag bij Oos. Helpen en bijspringen waar je kunt is het credo.
Onder zijn stimulerende leiding is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste Amsterdamse inleggerij van dit moment. Hij heeft er een modern bedrijf van gemaakt en gezorgd dat diverse certificeringen werden gehaald.
 
Innoveren is de kracht van het bedrijf. En daar is iedereen in het bedrijf bij betrokken. Ook degene die bij Kesbeke het kantoor schoonmaakt mag zijn zegje zeggen over een nieuw product. Aan het einde van de dag worden de nieuwe ideeën bekeken, geproefd en beoordeeld. Oos: 'Mensen willen echt lekker zuur, kwaliteit.

Een pot Amsterdamse Uien kost bij ons zomaar 30% meer dan bij een goedkoop import-merk. Vind je het gek? Onze uien worden handgeschild, handmatig ingelegd en in een mooi potje gedaan door onze mensen die een normaal salaris krijgen. Bij ons vind je eerlijke producten met een heerlijke smaak, en niet duur. Een biertje op het terras in Amsterdam is stukken duurder'.
 
In de wintermaanden worden de Amsterdamse uien, wortels, selderij, kappertjes, piccallily en diverse mixen ingelegd. In de zomer worden de augurken en komkommers verwerkt. Ze worden gesorteerd op maat en kwaliteit, Oos: 'Als er een plekkie aan zit, gaat-ie er subiet tussenuit. Augurken die 's morgen zijn geplukt, gaan direct naar ons toe.

Augurken groeien snel. Bij mooi weer kan het bloemetje al in een paar dagen uitgroeien tot een flinke augurk. Daarom hebben we zo'n spannend vak! Je moet altijd opletten'.