Categorieën

  • Import
  • Wijn & Thee
  • Delicatessen
  • Kesbeke
  • Alkena Zijden onderkleding
  • Alkena Zijden Baby- & Kinderkleding
  • Pantykousen van Kunert & Hudson
  • Ihr
  • Hygiëne en schoonmaak

Delicatessen / Diverse kwaliteits honingsoorten van De Traay

Diverse kwaliteits honingsoorten van De Traay

Diverse kwaliteits honingsoorten van De Traay

€ 7,95
Prijs per 

 

Velden met een * zijn verplichte velden
Aantal: 
Bestellen

* Klaverhoning crème van De Traay

Inhoud: 350 gram.
Ingrediënten: 100 % honing.

 

De nectar van verschillende klaversoorten uit o.a. Nieuw Zeeland en Argentinië komen bijeen in deze honing. Een erg geliefde honing, mild zoet, bijna caramelachtig van smaak en romig van structuur.

Heerlijk puur vanaf een lepel, op brood of warme toast!


Tip: Indien de honing kristalliseert, zet de pot dan in handwarm water.

Let op: Niet geschikt voor kinderen onder 1 jaar.* Biologische Bloemenhoning vloeibaar

Inhoud: 450 gram.
Ingrediënten: 100 % honing.


Zacht, mild van smaak. Heerlijk in een sladressing en als vervanger van geraffineerde suiker in gebak of op een pannenkoek!
 

* Honing met 5 % Royal Jelly

Inhoud: 450 gram.
Ingrediënten: 95 % honing.
                         5% Royal Jelly

 

Honing met Koninginnegelei – Royal Jelly:
Koninginnegelei is een melkachtige stof die door de honingbijen speciaal voor de koningin en larven gemaakt wordt. Werksters mengen honing en bijenpollen met een afscheiding die uit de speekselklieren van de bij komt. Het mengsel is de Koninginnegelei. voedingssupplement met enorme eigenschappen wat hoogwaardige bouwstoffen bevat.
De koningin (MOER) van het bijenvolk krijgt dit haar hele leven te eten en wordt gevoerd door jonge werkbijen. Tevens krijgen de jonge larven gedurende 3 dagen koninginnegelei toegediend. Door permanent gevoerd te worden met de gelei heeft de koningin van de bij een enorme weerstand tegen ziekten. Het speciale voedsel zorgt ervoor dat de koningin groter groeit en langer leeft dan alle andere bijen.

De vitamines en stoffen in Koninginnegelei:
In de waardevolle gelei zitten veel antioxidanten en vitaminen. De vitaminen die de gelei rijk is, zijn voornamelijk de vitamines B. Vooral vitamine B5 en B6 komen veel voor. Maar ook vitamine C, mineralen en eiwitten zijn aanwezig in de kostbare gelei vol met hoogwaardige bouwstoffen.
Vanwege de opbouwende, stimulerende en vitaliseren eigenschappen is pure koninginnegelei een UNIEK, KRACHTIG en WAARDEVOL natuurproduct.


Let op: Niet geschikt voor kinderen onder 1 jaar.

Ingrediënten:
Waaruit bestaat de koninginnegelei: 5% suiker waarvan 3-13% fructose, 4-8% glucose, 0,5-2% sacharose, bevat 9-18% Eiwitten, 2-8% vet, 60- 70% water en bevatten B1, B2, B6, B3, B5 B8, B11 en B12 vitaminen. De gelei bevat 30 verschillende essentiële aminozuren, mineralen, spoorelementen en antibacteriële stoffen.
Heerlijk puur vanaf een lepel, op brood of warme toast!
Tip: Indien de honing kristalliseert, zet de pot dan in handwarm water.


Achtergrond informatie:

Wat is royal jelly en waar komt het vandaan?
Royal Jelly is een romige substantie die door de werkbijen wordt geproduceerd met het oog op het ontwikkelen en voeden van de koningin. Op dit dieet van royal jelly, ook wel koninginnengelei genaamd, zal de bijenkoningin tot 40 procent groter worden dan de rest van de bijen en leeft zij gemiddeld ook 40 keer langer dan de doorsnee werkbij. Royal Jelly is dus geen gewoon voedsel voor de koningin, maar het is de perfecte strategie en garantie voor een langere levensduur.
Royal Jelly is één van de meest gecompliceerde voedingsstoffen qua samenstelling, wat eigenlijk tevens geld voor elk bijenproduct. Dit omdat elke bijenkolonie z’n honing, pollen, propolis en Royal Jelly samenstelt uit elke keer weer variërende hoeveelheden en verschillende soorten nectar van bloemen. Hierdoor is het ook voor de moderne wetenschap absoluut onmogelijk deze producten na te maken of zelfs maar te benaderen. Het enige laboratorium wat hiertoe wereldwijd in staat is, is de bijenkorf!

Wat doet Royal Jelly?
Royal Jelly is zeer rijk aan eiwitten, vitamines A,C,D, en E en zit daarnaast boordevol met B-vitaminen (met name vitamine B5), mineralen (calcium, fosfor, zwavel, koper, kalium, ijzer en silicium) en andere voedingsstoffen zoals micronutriënten, spoorelementen, aminozuren en groeifactoren. Laatst genoemde stof is ook één van de redenen waarom de bijenkoningin als enige gedurende haar hele leven (ca. 4-5 jaar) deze stof krijgt toegediend. Dit zodat zij kan groeien tot het formaat wat nodig is om de enorme hoeveelheid eitjes te leggen (ongeveer 3000 per dag) om het voortbestaan van de korf te garanderen. Naast deze stoffen is één van de allerbelangrijkste aanwezige ingrediënten acetylcholine, een stof die ingrijpende gevolgen heeft voor de verbetering van het geheugen en verkwikken van onze mentale alertheid. Acetylcholine was de eerste neurotransmitter die ooit ontdekt is en Royal Jelly is de enige natuurlijke bron van zuivere acetylcholine. Deze neurotransmitter wordt gevonden in de hersenen, het ruggenmerg en in delen van het zenuwstelsel. Het stuurt ons geheugen aan en is nodig om via de zenuwen berichten van cel naar cel te zenden.
Een optimaal niveau van acetylcholine in de hersenen wordt geassocieerd met verbetering van het geheugen, een vloeiend denkvermogen en verbeterde cognitieve functies van onze hersenen. Dit maakt dit middel tot een uitstekende remedie tegen bijvoorbeeld een ziekte als Alzheimer en er zijn dan ook veelbelovende resultaten met onderzoek naar de impact van acetylcholine op Alzheimer geboekt. Veel westerse reguliere medicatie is gericht op het doden van enzymen die de afbraak van acetylcholine bevorderen, maar slagen hier niet goed in en hebben vele bijeffecten.

Royal Jelly is daarin tegen in staat de hoeveelheid acetylcholine op een natuurlijke wijze te doen toenemen en dit zonder neveneffecten. Tevens is Royal Jelly een product wat onze vruchtbaarheid een enorme boost kan geven, wat in tijden waarin ongeveer drie op de tien ouders problemen hebben om kinderen te krijgen, een ideale oplossing kan zijn voor dit probleem. Ook dit is wederom een duidelijke reden waarom de bijenkoningin hiermee gevoed wordt.

Royal Jelly wordt ook veel gebruikt in allerlei huidproducten, dit om z’n werkzame bestanddelen, waarvan vitamine B5 één van de meest voorkomende is. Het heeft een hydraterende werking en door de vocht inbrengende en regulerende werking zorgt het ervoor dat de huid soepeler en elastischer wordt en dat oppervlakkige tekenen van veroudering verminderen.

Hier volgt een verdere lijst met voorbeelden van toepassingen van Royal Jelly.


• Het versterkt ons immuun- en afweersysteem.
• Het verhoogt de weerstand en de potentiële energie van het lichaam.
• Het biedt oplossing voor tijdelijke (over)vermoeidheid, zoals bijvoorbeeld tijdens zware geestelijke of lichamelijke inspanning (zoals tijdens werk of sport).
• Het ondersteunt in tijden van mentale stress, slapeloosheid en depressies.
• Het vermindert de impact van winterse tijden, die ons vatbaar maken voor verkoudheid en griep.
• Het biedt hulp bij storingen in de luchtwegen en verhoogt de afweerkracht van onze slijmvliezen.
• Het biedt ondersteuning bij maag-, lever- en spijsverteringsstoornissen.
• Het ondersteunt bij ondervoeding en weefselatrofie.
• Het ondersteunt vermageringskuren (royal jelly bezit een laag aantal calorieën en toch bezit het onmisbare componenten voor het voedingsschema).
• Het stimuleert de eetlust, reguleert het gewicht en versnelt de stofwisseling.
• Het bevordert gezond bindweefsel, een gezonde huid en gezonde haargroei.
• Het helpt ter bestrijding van ouderdomsverschijnselen van de huid.
• Het revitaliseert de huid, vervaagt rimpels en verjongt de cellen.
• Het helpt wonden sneller genezen.
• Het ondersteunt bij arteriosclerose.
• Het biedt verlichting en verbetering bij klierstoornissen.
• Royal jelly is een natuurlijk antibiotisch middel en beschermt dus tegen allerlei ziektes en infecties.


Dit wondermiddel is dus uitstekend in staat om ons tegen een flinke waslijst van kwalen en ziektes te beschermen of op z’n minst de lasten en verschijnselen ervan te verlichten. Daarom verdient dit voedingssupplement dan ook zonder enige twijfel de titel “superfood”.