Categorieën

  • Import
  • Wijn & Thee
  • Delicatessen
  • Kesbeke
  • Alkena Zijden onderkleding
  • Alkena Zijden Baby- & Kinderkleding
  • Pantykousen van Kunert & Hudson
  • Ihr
  • Hygiëne en schoonmaak

Delicatessen / Crème de Marrons van Clément Faugier

Crème de Marrons van Clément Faugier

Crème de Marrons van Clément Faugier diverse formaten

€ 2,99
Prijs per 

 

Velden met een * zijn verplichte velden
Aantal: 
Bestellen

Crème de Marrons van Clément Faugier.

Bewerkte kastanje puree in blik.
Inhoud 100 gr.

Ingrediënten: kastanjes, water, suiker, glucose siroop, gekonfijte tamme kastanjes, vanille.

Hoe gezond zijn tamme kastanjes:

Er zitten veel mineralen in kastanje vruchten. Deze worden gemeten in de ADH-waarden wat staat voor Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid. De Europese en Amerikaanse overheid heeft deze voedselrichtlijn opgesteld. Koper zit wat de ADH-waarden betreft het meest in kastanje. 100 gram kastanjes bevat 50% van de ADH aan koper. Mangaan zit er ook veel in: 41% van de ADH. Overige mineralen in de kastanje zijn: fosfor (19% ADH), ijzer (13% ADH), kalium (11% ADH), magnesium (8% ADH), zink (5% ADH) encalcium (3% ADH).

Kastanjes zijn een tevens een goede bron van vitaminen. Heel bijzonder aan de kastanjenoot is dat deze vitamine C bevat en wel in grote hoeveelheden. 100 gram kastanjes is genoeg voor 72% van de ADH. Het is uniek voor een noot om zoveel vitamine C te bevatten. Een nadeel aan kastanjes eten voor het vitamine C-gehalte is dat door het verwarmen 50% van de vitamine C verloren gaat. Pirydoxine of B6 komt na vitamine C het meest voor in kastanjes; 100 gram is goed voor 29% van de ADH. Overige vitaminen in deze grote populaire noot zijn: thiamine of B1 (20% ADH), foliumzuur of B11 (16% ADH), riboflavine of B2 (13% ADH), pantotheenzuur of B5 (11% ADH) en niacine of B3 (7% ADH).


Achtergrond informatie:

Clément Faugier fabriceert sinds 1882 Crème de Marrons. De heer Clément Faugier startte zijn onderneming in 1882 te Privas (de Ardeche in Frankrijk). Hij was ook de eerste die een fabriek, voor het produceren van gekonfijte kastanjes, in dit dorp bouwde. In 1885 ontwikkelde Clément Faugier het recept voor "Crème de Marrons”.

In die tijd bestond de locale economie in Privas uit het fokken van zijderupsen. Als gevolg van enkele epidemieën onder de zijderupsen ontstond die nieuwe idee en de kinderen van Clément Faugier, onder wie Charles Faugier, zette het bedrijf voort in samenwerking met de familie Claude Boiron.
 
De familie Boiron is de leverancier van deze beroemde kastanjes. Sinds 1970 zijn Claude Boiron en zijn zoon John-David Boiron de eigenaren van het bedrijf Clément Faugier en zetten de familietraditie van Clément Faugier voort.

Crème de Marrons wordt tegenwoordig vooral bij het ontbijt gebruikt en wordt inmiddels door miljoenen kinderen en ouders geconsumeerd.

Crème de Marrons is verkrijgbaar in tubes en blikjes.