Categorieën

  • Import
  • Wijn & Thee
  • Delicatessen
  • Kesbeke
  • Alkena Zijden onderkleding
  • Alkena Zijden Baby- & Kinderkleding
  • Pantykousen van Kunert & Hudson
  • Ihr
  • Hygiëne en schoonmaak

Wijn & Thee / Chablis Domaine Louis Moreau

Chablis Domaine Louis Moreau

Een krachtige, gespierde wijn die de mineraalheid naar voren brengt. Ook te bestellen in Premier Cru!

€ 13,99
Prijs per 

 

Aantal: 
Bestellen

Chablis Domaine Louis Moreau

Inhoud 750 ml.
12,5 % Alcohol


Let op! Door de bestelling te plaatsen geeft u aan 18 jaar of ouder te zijn. 

 

Chablis Domaine Louis Moreau
 

Streek: Frankrijk
Druivensoort: Chardonnay


Omschrijving Chablis Domaine Louis
 

Hinten van abrikoos en perzik in de jonge jaren van de wijn, overgaand in fruitigere vollere en stevige wijn naarmate de wijn ouder wordt. Een krachtige, gespierde wijn die de mineraalheid naar voren brengt.


Louis Moreau heeft een grote Chablis-naam geërfd, maar is er toch in geslaagd om in een paar jaar tijd ook zijn voornaam te vestigen. Aan het hoofd van het bedrijf staan op dit ogenblik Louis en Anne Moreau. De firma is actief in de wijnhandel, maar baat tegelijk ook zijn eigen wijngaarden uit (50 ha in het Domaine de Bieville, een van de mooiste van Chablis en omstreken). Het gamma van de onderneming is vrij uitgebreid en omvat verschillende Premier en Grand Cru's. Ze biedt bovendien op elk niveau een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding aan, van de Petit Chablis tot de Grand Cru valmur en van de Chablis Domaine de Bievulle en de Chablis 1er Cru Vauligneau tot de Les Vaillons. Domaine Louis Moreau, een naam om te onthouden! Domaine Louis Moreau Chablis is een zeer smaakvolle witte wijn gemaakt van de Chardonnay druif.


Achtergrond informatie:

Wijnstreek Chablis

 

Het gebied ligt dichter bij de Champagne dan bij de noordzijde van de Côte d’Or. Toch behoort Chablis tot de Bourgogne. Rond 1490 veroverde de hertog van Bourgondië deze streek en deelde het in bij het wijngebied Bourgogne.

Het klimaat is guur, nat en koud. De wijngaarden in de Chablis hebben in het voorjaar regelmatig te maken met nachtvorst. Deze wordt effectief bestreden met kacheltjes die op verschillende plaatsen in de wijngaarden worden aangestoken.

Daarnaast laten sproei-installaties een fijne waternevel op de wijnstok neerdalen, de waternevel bevriest en vormt een beschermend laagje om de bloemen van de plant.

Chablis wijnen worden gemaakt in een stijl die nogal verschilt van elders geproduceerde wijnen in Bourgogne. Ze zijn droger en frisser, in plaats van meer gewichtig, en rijk van smaak.

 

De wereldbekende streek Chablis ligt zo'n 180 kilometer ten zuidoosten van Parijs en 100 kilometer ten noordwesten van Dijon. De druif die verantwoordelijk is voor de wijnen uit de Chablis is de Chardonnay. Op een wijngaardoppervlak van meer dan 4500 hectare worden de meest prachtige, droge witte wijnen geproduceerd.

Premier Cru

Omdat de Chablis, door zijn noordelijke ligging uiterst gevoelig is voor nachtvorst, is de ligging van de wijngaarden erg belangrijk om een goede kwaliteit druif te produceren.
De best gelegen wijngaarden met een optimale expositie ten opzichte van de zon hebben vaak recht op de premier cru status. 

De druiven voor deze Premier Cru zijn afkomstig van Vaillons, een perceeltje pal zuidwestelijk van Chablis, net onder Les Lys.