Categorieën

  • Import
  • Wijn & Thee
  • Delicatessen
  • Kesbeke
  • Alkena Zijden onderkleding
  • Alkena Zijden Baby- & Kinderkleding
  • Pantykousen van Kunert & Hudson
  • Ihr
  • Hygiëne en schoonmaak

Wijn & Thee / Chablis Château de Chemilly

Chablis Château de Chemilly

Helder en lichtgeel van kleur. In de neus complex met bloemige aroma’s en wat gerookte tonen. In de mond mineralig en bloemig. Ook te bestellen in Premier Cru!

€ 15,95
Prijs per 

 

Aantal: 
Bestellen

Chablis Château de Chemilly
Inhoud 750 ml.

Let op! Door de bestelling te plaatsen geeft u aan 18 jaar of ouder te zijn. 

 

Chablis Château de Chemilly
 

Frankrijk | Bourgogne


Omschrijving Chablis Château de Chemilly:
 

Chablis Château de Chemilly is helder en lichtgeel van kleur. In de neus complex met bloemige aroma’s en wat gerookte tonen. In de mond mineralig, bloemig.

Het geheim van deze bijzonder wijn zit hem in de specifieke kenmerken van de bodem. De bodem in dit wijngebied heeft een kalksteengrond, ook wel ‘la terre blanche’ genoemd. Kalksteen is niet zo goed waterdoorlatend maar houdt wel veel water vast. De lichte kleur van de bodem neemt minder snel warmte op, maar houdt deze wel weer langer vast. Hieruit ontstaan wijnen met veel geurstoffen en een hoog suiker- en alcoholgehalte.


Château de Chemilly is een familiebedrijf dat in 1973 is opgericht door Jean Pierre en Philippe Vilain. De Vilain familie is ooit gestart met een kleine wijngaard, inmiddels heeft men wijngaarden in verschillende delen van Chablis. Op dit moment heeft men 26 hectare aan wijngaarden en tegenwoordig zijn het Loïe en Yannick Vilian, hun zonen die de wijngaarden beheren. Met respect voor de traditie en milieu in combinatie met de modernste vinificatie technieken maken zij inmiddels prachtige wijnen. Deze wijnen presteren perfect in de diverse delen van de Chablis.

Achtergrond informatie:

 

Wijnstreek Chablis
 

Het gebied ligt dichter bij de Champagne dan bij de noordzijde van de Côte d’Or. Toch behoort Chablis tot de Bourgogne. Rond 1490 veroverde de hertog van Bourgondië deze streek en deelde het in bij het wijngebied Bourgogne.

Het klimaat is guur, nat en koud. De wijngaarden in de Chablis hebben in het voorjaar regelmatig te maken met nachtvorst. Deze wordt effectief bestreden met kacheltjes die op verschillende plaatsen in de wijngaarden worden aangestoken.

Daarnaast laten sproei-installaties een fijne waternevel op de wijnstok neerdalen, de waternevel bevriest en vormt een beschermend laagje om de bloemen van de plant.

Chablis wijnen worden gemaakt in een stijl die nogal verschilt van elders geproduceerde wijnen in Bourgogne. Ze zijn droger en frisser, in plaats van meer gewichtig, en rijk van smaak.

 

De wereldbekende streek Chablis ligt zo'n 180 kilometer ten zuidoosten van Parijs en 100 kilometer ten noordwesten van Dijon. De druif die verantwoordelijk is voor de wijnen uit de Chablis is de Chardonnay. Op een wijngaardoppervlak van meer dan 4500 hectare worden de meest prachtige, droge witte wijnen geproduceerd.

Omdat de Chablis, door zijn noordelijke ligging uiterst gevoelig is voor nachtvorst, is de ligging van de wijngaarden erg belangrijk om een goede kwaliteit druif te produceren.
De best gelegen wijngaarden met een optimale expositie ten opzichte van de zon hebben vaak recht op de premier cru status.